06-44696444 of 06-14873521
info@dierenvoedselbankmaarssen.nl

Van ramp tot redding: ‘Door een filmpje van 1,5 minuut’

Van ramp tot redding: ‘Door een filmpje van 1,5 minuut’

Bron: VersterkingLokaleJournalistiek.nl

Een  lokaal verhaal zet een gemeenschap in beweging en lost een probleem op. Voor de reportage zat de dierenvoedselbank van Maarssen in zak in as.  

Vrijwilliger Angelique Holweg zag lege schappen die horen vol te staan met kattenvoer. Ze kon mensen die leven in armoede geen voedsel meer geven voor hun huisdieren. Een oproep op facebook leidde tot een reportage bij RTV Stichtse Vecht én RTV Utrecht  “Vanaf dat moment, ging alles los,” blikt de vrijwilliger van de dierenvoedselbank terug.

Noodkreet
De noodkreet op Facebook werd opgepikt door verslaggeefster Lisa Dekker van de lokale omroep RTV Stichtse Vecht. “Ik vond het een zielig verhaal,” ze realiseert zich dat het een klein verhaal is: “Het is absoluut geen tegels lichten.”  Voor Dekker is het een aanleiding om meer over deze bijzondere voedselbank te vertellen: “Ik had er nog nooit van gehoord.” In haar reportage vertelt ze waarom deze hulp voor mensen in armoede belangrijk is. Ze interviewt een klant. “Ik had hem bewust laten uitleggen wat die katten voor hem betekenen. Dit is belangrijk voor mensen die weinig kunnen betalen..” Zo geeft ze de reportage een diepere laag.

Lees het hele artikel op de website van VersterkingLokaleJournalistiek.nl

“Het ging gewoon los, er werd zoveel gedoneerd.  Het was zo geweldig, echt ongelooflijk. We zagen onze oproep voorbij komen bij Linda nieuws, Q-music, 100%NL.” – Angelique Holweg
Website: 2205 bezoekers

App: 5960 bezoekers
Facebook: 51.178 mensen bereikt

 

Deze website maakt gebruik van functionele cookies. Deze worden alleen gebruikt ter verbetering van de website. Uiteraard houden ook wij ons netjes aan de Europese AVG regels. Wanneer je bebruik maakt van deze website, ga je akkoord met ons privacybeleid.   Meer info